You are here
Home > Beauty > דיעה: ביטחון עצמי במחיר מופרז

דיעה: ביטחון עצמי במחיר מופרז

מגיליון אוקטובר 2013 של ווג מקסיקו
מגיליון אוקטובר 2013 של ווג מקסיקו

לאחרונה יצא לי לחשוב לא מעט על הרעיון של ניתוחים פלסטיים ועל המשמעות שלהם בימינו. מכיוון שהנושא הזה לא יצא לי מהראש התחלתי לגלגל קצת בנושא על מחקרים וסקרים שנעשו בשנים האחרונות וגיליתי כמה עובדות מעניינות. כמו למשל:

  1. לפי סקר שנעשה ע"י האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בסוף שנת 2013, בישראל מבוצעים 40,000 ניתוחים פלסטיים מידי שנה.
  2. 10,000 מהם (כלומר, רבע) הם ניתוחים להגדלת חזה.
  3. 70% מכל המנותחים מידי שנה הן נשים.
  4. באופן כללי, נשים מגיבות בחיוב לרעיון של ניתוחים פלסטיים פי 2 יותר מאשר גברים (לפי סקר מ2011 מדובר ב52% לעומת 24% בהתאמה)
  5. לפי אותו סקר מ2011 של הסעיף מלמעלה, 39% מהנשים מודות שהסיבה שהן שוקלות ניתוח פלסטי היא שיקול אסתטי שקשור בהעלאת הביטחון העצמי (לעומת 33% שמעוניינים בניתוח מסיבות רפואיות!).

אבל אם נדבר דוגרי, לכמה נשים יש את האומץ המתאים להיכנס לניתוח (קל ופשוט ככל שיהיה) תחת הרדמה מלאה עם תוצאות בלתי הפיכות (ברוב המקרים)? כמה נשים בימינו יכולות להרשות לעצמן ניתוח של כמה עשרות אלפי שקלים רק כדי להתאים את עצמן לתכתיבי היופי של ימינו? כמה נשים מוכנות לקחת על עצמן את הכאב הפיזי שבניתוח עצמו ובהחלמה ממנו רק כדי להרגיש סקסיות/יפות יותר?

מגיליון אוקטובר 2013 של ווג מקסיקו; צילום: Jamie Nelson
מגיליון אוקטובר 2013 של ווג מקסיקו; צילום: Jamie Nelson

ובכן, אני אגיד לכן כמה – 28,000 נשים מידי שנה (וזה רק בישראל!). אם יש 2,933,200 נשים מעל גיל 15 במדינת ישראל (נכון ל2013, ובהתאם לדו"ח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל) מדובר ב0.95% מסך כל הנשים בארץ. בחישוב פשוט – על כל 95 נשים שאתם מכירים בארץ – אחת מהן עשתה/תעשה ניתוח פלסטי.

מנקודת הראות השמרנית שלי, אני קצת קרועה בנוגע לרעיון של ניתוחים פלסטיים. מצד אחד, אני בעד שנשים יעשו את כל מה שביכולתן כדי להרגיש טוב עם עצמן, אך מצד שני, קצת עצוב לי שהדבר הזה הוא לא משהו שבא מבפנים משהו חיצוני, כואב, יקר ובלתי הפיך. מה זה אומר על החברה שלנו אם אישה צריכה להגדיל את החזה שלה בשתי מידות רק כדי להרגיש סקסית כמו שהיא רואה בקטלוגים של הלבשה תחתונה? מה זה אומר על החברה שלנו אם גבר מרגיש דחוי רק כי האף שלו קצת יותר סולד ממה שאנחנו רואים בפרסומות? מה זה אומר עלינו כחברה אם אנחנו מביאים אנשים למצב של סכנת חיים (שהרי הרדמה מלאה וניתוחים הם אף פעם לא דבר פשוט) רק כדי לגרום להם להרגיש חלק "מאיתנו"?

אשמח לשמוע מה דעתכן על ניתוחים פלסטיים
האם עשיתן כזה? האם שקלתן או חושבות שתשקלו לעשות כזה בעתיד? מה אתן חושבות על הקשר שבין ניתוחים פלסטיים ומודל היופי בחברה?

 

** התמונות בפוסט נלקחו מהפקה בשם "The Plastics" שהתפרסמה בווג מקסיקו באוקטובר 2013 (צילום: Jamie Nelson)

המשיכו לעקוב אחר הבלוג גם בפייסבוק לעוד המון עדכונים, פרסומים ראשונים, השראות, הפקות, תמונות ועוד;
בנוסף, באפשרותכן גם להירשם לעדכונים אודות פוסטים חדשים – במייל או דרך Bloglovin.
 

3 thoughts on “דיעה: ביטחון עצמי במחיר מופרז

  1. אי אפשר להפריד ניתוחים פלסטיים מהשדרים החברתיים הכבדים. ישראל עוד יחסית בסדר כי האוכלוסיה ענייה, אבל ארה"ב, שהיא מדינה מאוד קונפורמית, מכפיפה גם נשים חזקות לאיזה סטנדרט יופי ונעורים שאין בינו לבין המציאות שום קשר. בגלל זה איקוניות שהגיעו לאן שהגיעו כי היו לא נחמדות ונאמנות לקול של עצמן כמו מדונה, מסרבות לקבל את הגיל או את אובדן הפיגורה. אני בכלל לא מבינה: מי אמר שאת צריכה להיראות בגיל 45 כמו שנראית בגיל 20. מי אמר שאחרי לידה הבטן צריכה להיות מתוחה כמו לפניה. מי אמר שאף קצת עקום או שיניים שהן לא ריבועים לבנים מושלמים זה רע. למה להפוך את עצמך לאויבת שלך על משהו שאין שום סיבה שיהיה בשליטה?
    בארץ כמעט לא רואים מנתחים עדינים יחסית (ועוד אין לנו גם בלוגרים שמיומנים בזיהוי שלל סוגי ניתוחים, ויש המון). בארה"ב יש תעשיה שלמה של ניתוחים שנראים "טבעיים": הגדלת חזה מינורית, יישור קטן לאף וכדומה. בארץ אנחנו רואים ניתוחים בומבסטיים ומיושנים כמו חזה אורית-פוקס באדיבות דב קליין, למשל.

    המראה הפלסטיקי הוא הכל חוץ מאידיאל יופי בעיניי. אני חושבת שהפגמים שלנו הם אנחנו. פלסטיק זו בובה מפס ייצור.

    1. מה זאת אומרת "מי אמר"? כל עורכת של כל עיתון אופנה אמרה, כל מפיק/ה של פרסומת (ולא משנה של איזה מוצר/שירות), כל קליפ מוסיקלי, כל תוכנית טלוויזיה – כל דמות שנשקפת אלינו מבעד לטלוויזיה/עיתון/אתרי אינטרנט למיניהם זועקת את זה. אני מסכימה עם מה שאת אומרת עם ההבדלים בין הניתוחים בארה"ב וישראל, אבל אני מזכירה לך שגם שם יש לא מעט ניתוחים הזויים כמו שלא מעט גברים מנתחים את הבטן שלהם כדי שזה יראה כאילו שיש להם קוביות.
      בכל מקרה, זה לא העניין של המראה הפלסטיקי הקיצוני, אני גם עדיין חלוקת דיעות לגבי הניתוחים הקטנים…

  2. אבל זה בדיוק העניין. מי הן שיגידו לי איך להיראות, עם כל הכבוד לעורכת ווג או למפיקת ספרא דחרטא כלשהי. הייתי מצפה מנשים – דווקא אלה שהגיעו לאנשהו בזכות עצמן ולא כי נולדו למשפחה הנכונה או התחתנו עם העשיר הנכון – שיגידו עד כאן, זו אני, קחו אותי ככה.

כתיבת תגובה

Top