בתחילת השבוע השתעשעתי לי קצת עם כמה ממוצרי האיפור החדשים שקיבלתי להתנסות או שקניתי לעצמי. מפה לשם הצלחתי ליצור מראה איפור מוצלח למדי בסגנון גראנג' באמצעות שני מוצרים בלבד, שזה מפתיע כי: (1) איפור מלא זה לא לגמרי נקודת החוזק שלי (2) שני מוצרים לאיפור מלא?!
אבל נתחיל מההתחלה. בתחילת דרכו הביטוי "גראנג'" (Grunge) התייחס לז'אנר של רוק אלטרנטיבי שהגיע לשיא הפופולאריות שלו בתחילת שנות ה-90. באופן כללי, מוסיקת הגראנג' מורכבת מצליל גיטרה "מלוכלך" (באמצעות שימוש מרובה בדיסטורשן ופידבק) ותיפוף כבד. בהמשך המושג הפך להיות שם תואר לא רק למוסיקה אלא גם למראה חיצוני. חברי להקות הגראנג' היו ברוב המוחלט גברים (ראו ערך חברי להקת נירוונה, Mother Love Bone, גרין ריבר ועוד), ואופן הלבוש שלהם השפיע על לבוש המעריצים שלהם ולאחר מכן הפך להיות כמעט מיינסטרים (בדומה לתהליך שעברה המוסיקה עצמה) בחברה כולה.
בהכללה גסה, כשמדברים על לבוש במראה גראנג' מדברים על חולצות טישירט שמעליהן חולצות פלאנל משובצות, ג'ינסים קרועים ומגפיים צבאיים. כאמור, זהו אינו זרם אופנתי חדש, אלא כזה שנולד אי שם בארצות הברית בסוף שנות ה-80 או תחילת שנות ה-90, ומצליח לחזור לאופנה כמעט כל עונת חורף מזה מספר שנים. על אף שחברי להקות הגראנג' היו כמעט אך ורק גברים, ניתן לזהות גם סגנון מסוים של איפור במראה גראנג' והוא סגנון מעושן בצבעים חמים (גווני חום, סגול ואדום) ו/או שפתונים בצבע כהה.
לקבלת השראה על אאוטפיטים ואיפור במראה גראנג': לחצו כאן.
אז באילו שני מוצרים השתמשתי כדי להשיג את המראה הרצוי?
ערכת Make-Up Pro מבית Careline
בערך בשיא הקיץ קרליין השיקה ערכת איפור ענקית אשר הגיעה אליי ברוב הדרה אליי הביתה. הגודל הגדול (והקצת מאיים) שלה והחום הקשה שהניע אותי מלהתאפר באותה תקופה, הביא לכך שנשארתי אותה במגירה עד לאחרונה. הערכה למעשה כוללת 40 גוונים של צלליות לעיניים (חלקם שימריות, מעט מהן מאט והשאר "רגילות"), 2 צלליות שימריות במגוון קרם, קרם בסיס לצלליות, 3 סמקים, 2 פודרות ו-6 גווני ליפ גלוס. כל אלו ארוזים בתוך פלטה אחת עשויה פלסטיק הכוללת מראה גדולה וחמש מברשות איפור מסוגים שונים.
לאחר מספר שימושים בפלטה, אני יכולה להצביע על מספר יתרונות ומספר חסרונות בה. אתחיל עם החסרונות כדי להשאיר את הטעם הטוב לסוף. כאמור, הפלטה מאוד גדולה ומגושמת, מה שיכול להיות לא נוח לשימוש ובטח שלא נוח לנשיאה לחופשה, למשל. בנוסף, שילוב של מוצרי קרם ומוצרים אבקתיים בעלי נשורת (גם אם מינימלית) היא אסון – מהר מאוד התלכלכו צלליות הקרם והגלוסים שבערכה והגיעו למצב שכמעט ואי אפשר להשתמש בהם.
מצד שני, לפלטה יתרונות רבים – מגוון כה גדול של צלליות עוזר בהרכבת מגוון רחב של סגנונות איפור (החל מסגנון עדין ליומיום ועד למראה ערב מעושן) בצבעים שונים. הצלליות עצמן פיגמנטיות למדי (אם משתמשים בהן במברשות המתאימות, ולא באמצעות המברשות המיותרות שנוספו לערכה עצמה) והן עמידות למדי. בנוסף, העובדה שבתיאוריה בערכה תוכלו למצוא את כל המוצרים הדרושים ליצירת מראה איפור מלא, הופכת אותה לכזו שנותנת תמורה טובה לעומת העלות שלה, בעיקר עבור בנות צעירות שרק החלו להתאפר ועוד אין להן אוסף רחב של מוצרי איפור.
המחיר המלא של ערכת האיפור של קרליין הינו 249 ש"ח, אך ניתן להשיגה ברוב המקרים ב120 ש"ח ברשתות הפארם המובחרות ברחבי הארץ.
נחזור לעניינו – כדי ליצור את המראה הגראנג'י קצת התפרעתי והשתמשתי בלא מעט צלליות. כמובן שאתן יכולות לשנות, להחליף, להפחית או להוסיף צלליות למראה כאוות נפשכן. מזמינה אתכן לחפש בYouTube את מילות החיפוש "Grunge Makeup Tutorials" ולקבל השראה והנחיות נוספות.
אלו מספרי הצלליות ושאר המוצרים שהשתמשתי בהן (המספור הוא שלי, אין שמות או מספרים בערכה):
עיניים:
- בסיס (על כל העפעף ומעט מעליו) – צללית קרם מס' 44 ומעליה צללית מס' 2.
- על העפעף – צללית מספר 7
- בזווית החיצונית של העפעף – צלליות מספר 9 ו-11
- אזור קפל העין וקו ריסים תחתון – צללית מספר 13
- החצי החיצוני של העפעף – צללית מספר 27
- על קו הריסים העליון – צללית מספר 39 (טשטוש באמצעות מברשת להנחת צלליות ששערותיה נראות כמו חרוט קטן)
וצללית מספר 40 (באמצעות מברשת אייליינר רטובה)
פנים:
- פודרה: 48
- סומק: 47
- הצללות/ברונזר: 9 (זהירות, יש צורך לטשטש ממש טוב!)
שפתון Velvetines בצבע Wicked של Lime Crime
הבחירה בשפתון הנ"ל הייתה לגמרי קלה. סדרת Velvetines של ליים-קריים היא מבית המדוברות ביותר ברשת ורק לאחרונה הרשיתי לעצמי לרכוש (בהנחה, כמובן) גוון אחד ממבחר הגוונים הקיים בסדרה. מדובר בשפתונים עמידים במרקם מט אשר מגיעים באריזה שנראית כמו אריזת שפתון גלוס מה שמאפר הנחה קלה יחסית (אם כי מגושמות שכמוני יצטרכו תרגול קל במקרה של הנחה נכונה בפינות השפתיים). בשונה מהרבה שפתונים עמידים אחרים שיצא לי להתנסות בהם, השפתון מתקבע על השפתיים יחסית מהר (אם כי לא בצורה מלאה) אך הוא אינו גורם לשפתיים להתייבש ו/או להרגיש יבשות. מבחינת עמידות – העמידות שלו דומה לשפתונים אחרים שניסיתי. השפתון עמיד למדי ב3 שעות הראשונות מרגע הנחתו, אך אינו שורד מקרים של שתייה או אכילה. הדהייה שלו – שוב, בדומה לשפתונים עמידים אחרים – היא מפנים השפתיים החוצה, מה שיוצר מראה לא מושך במיוחד ולכן מומלץ לזכור לחדש אותו או להסירו לחלוטין מידי שעתיים-שלוש. ההורדה, בוודאי תשמחו לשמוע, היא קלה יחסית באמצעות מסיר איפור ולא דורש שפשוף מוגזם של השפתיים בסוף היום/הבילוי.
המחיר המלא של שפתון כזה הינו 20$ (לא כולל דמי המשלוח שהם 10.95 דולרים) אך לעיתים רחוקות ניתן למצוא אותו במחיר זול יותר. למדריך הקנייה המלא שכתבתי אודות הרכישה באתר – לחצו כאן.
כמובן שהתמונות שצילמתי את עצמי יצאו על הפנים ולכן אין לי איך להראות עליי את התוצאה הסופית כרגע. מבטיחה שאשחזר את המראה ואעלה תמונה נורמלית לאינסטגרם בהקדם.