You are here
Home > Beauty > מדריך קנייה: טיפים כללים בנוגע לרכישה ברשת

מדריך קנייה: טיפים כללים בנוגע לרכישה ברשת

הפעם הראשונה שקניתי ברשת הייתה הגיעה אחרי שקיבלתי את המשכורת ההיי-טק הראשונה שלי. הליך ההזמנה היה מלווה בהרבה חששות, כאלו שאני מאמינה שרבות נוספות חושבות עליהם – מה אם המידה לא תתאים? מה אם תהיה בעיה במשלוח? מה אם יעבדו עליי? אך החששות נשכחו מיד עם הגעתן של החבילות הראשונות שהזמנתי. למען האמת, אני שמחה לומר לומר שחוץ מנפילות בודדות ביותר פה ושם (שאפשר לספור אותן על יד אחת), הזמנתי בחמש שנים האחרונות עשרות חבילות וכולן הגיעו אליי בשלום.

מכיוון שבמהלך השנים הרבה מהסובבים אותי התחילו להתעניין ברכישות החדשות שלי וחלקן אף הספיקו להתמכר בעצמן (היי אימא!), החלטתי לכתוב רשימה מסודרת של טיפים והצעות שנובעים מהניסיון האישי שלי בקניות ברשת ואמורים להתאים לכל אחד ולכל צורך.

הטקסט מנוסח בלשון נקבה לצורך נוחות (ומטעמים פמיניסטיים), אך כמובן פונה לכל המינים.

שופינג מאניה מישהו?; צילום וקנייה אובססיבית: שיר וורובל

מוכנות? מתחילים!

1. הירשמו לPaypal ויפה שעה אחת קודם.

  • למה לעשות את זה בכלל? אם לסכם את זה בצורה הכי ברורה: Paypal היא השיטה הבטוחה ביותר לקנות באינטרנט כיום. נקודה. לא רק שאתן לא צריכות לתת את פרטי חשבון הבנק שלכם לזרים שיושבים בקצה השני של העולם, אלא גם ניתנת לכן אחריות מלאה על הכסף שאתן מוציאות. לא קיבלתן את מה שהזמנתן תוך 45 ימים ממועד התשלום או שקיבלתן מוצר פגום או מוצר שונה ממה שהזמנתן? אין בעיה -תוכלו לדרוש באמצעות פייפאל את הכסף שלכן בחזרה (וגם לקבל אותו, מניסיון). מעבר לכך מדובר בדרך הנוחה ביותר להעברת כספים (לא צריך לזכור פרטי כמו מספר כרטיס אשראי, תוקף, תעודת זהות ועוד אלא רק מייל וסיסמא).
  • איך עושים את זה? נכנסים לאתר, בוחרים בכפתור ההרשמה וממלאים את כל הפרטים המבוקשים. במסגרת הפרטים שהאתר דורש מכם הוא מבקש גם את חשבון הבנק שלכם – אין לכן מה לדאוג – מדובר באחד האתרים הכי מאובטחים ברשת בנושאים כספיים. במסגרת ההרשמה, על מנת לאשר את הזהות שלכם, חשבון הבנק שלכם מחוייב במספר שקלים בודדים כששם שמופיע במסגרת החיוב הוא בעצם קוד אישור ההרשמה לשירות. כדי לסיים את ההרשמה אתן מחוייבות להזין את הקוד הזה כך שעליכן ליצור קשר טלפוני עם חברת האשראי (הסבלניות יכולות לחכות עד שיגיעו תדפיסי התשלומים בדואר) ולוודא מהו קוד האישור. ברגע שתזינו את הקוד אתן יכולות להתחיל להזמין! אגב, אתן מקבלות החזר מלא על הכסף שגבו לכן במסגרת אישור השירות, כך שאין מה לדאוג.

2. קחו בחשבון את אמינות המוכרים לפני ביצוע הרכישה

  • רשתות אופנה רבות מאפשרות כיום רכישה דרך אתרי האינטרנט שלהן. אם מדובר באתר הרשמי של החברה – אפשר להיות רגועות.
  • אתרי קניות גדולים כמו למשל ebay או etsy הם אומנם אתרים בעלי שם ומוניטין גבוה בכל הנוגע לרכישות אונליין אך הם בעצם מקבץ של מוכרים שונים מרחבי העולם שזהותם ואמינותם לא ידועה. כאשר אתן מסתכלות על מוצר שאתן שוקלות להזמין אותו ישנם כמה פרטים שכדאי שתבדקו מעבר למידה וצבע – מהו הדירוג של המוכר מבחינת איכות המוצרים שהוא שולח, כמות המשלוחים שהוא ביצע בעבר והפידבקים שהוא קיבל מהלקוחות שלו. ככל שהדירוג של המוכר גבוה יותר כך כמובן הרכישה כדאית יותר (כמובן שעדיף לקנות ממוכר מכר מאות פריטים והדירוג שלו הוא 99% חיובי מאשר מוכר שמכר שני פריטים והדירוג שלו הוא 100% חיובי).
  • אל תזמינו מאתרים שנראים לכן מפוקפקים או חשודים. לא, אין מצב שתמצאו ברשת iPhone5 מקורי ב100$ כולל משלוח.

3. תבדקו.

  • חשוב לשים לב עוד לפני שמתחילים לחפש מה להזמין – האם האתר עושה משלוח לישראל ואם כן מהם דמי המשלוח. אחד הדברים הכי מעצבים הוא לגלות שהאתר שמוכר שמלה מהממת ב20$ שלגמרי התאהבת בה לא שולח בכלל לארץ או שדמי המשלוח יותר גבוהים ממחיר השמלה עצמה.
  • רוב האתרים והמוכרים נותנים פרטים מדוייקים לרמת הסנטימטרים/אינצ'ים של גודל הפריטים שהם שולחים. לפני שאתן עושות את ההזמנה תבדקו שוב אם הפריט שאתן מזמינות באמת במידה שלכן ותואם את מה שאתן רוצות (כבר קרה לי שתיק קלאץ' שחשבתי שהוא בגודל A4 התברר להיות תיק בגודל של ארנק…)

4. תתייעצו.

  • אם המוכר לא כתב בדיוק את הפרטים הנחוצים בנוגע למוצר או המשלוח, או שאתן רוצות הבהרה נוספת – פשוט צרו איתו קשר. האינטרס שלו הוא להיות נחמד אליכן ולעזור לכן בכל שאלה ובקשה. אם המוכר לא עונה או עונה בתשובה מתחמקת – עדיף להתרחק מהמוצרים והמוכר. באתרי מכירות כמו Adika למשל, יש נציגת שירות אונליין בשעות היום שיכולה לענות על כל השאלות שלכן – זה התפקיד שלה.
  • במידה ומצאתן מספר פריטים מאותו מוכר פרטי (מebay, etsy וכו') שמצאו חן בעינייכן ואתן מעוניינות להזמין אותם – שווה להתייעץ עם המוכר אם הוא מציע הנחה על רכישה של מס' פריטים. יכול להיות שתקבלו תשובה שלילית, אבל לנסות לא עולה לכן כסף…

5. תעקבו אחרי ההזמנות שלכם.

  • תשימו לב לחיובים בחשבון האשראי והPaypal שלכן. אישית אני עושה את זה בערך פעם בשבוע, אבל גם פעם בחודש עם התדפיס החודשי זה מספיק. אמנם קיים סיכוי נמוך מאוד שגבו מכן יותר כסף ממה שהיו צריכים או שגנבו מכן (חס וחלילה) כסף, אבל שווה לשים לב רק ליתר ביטחון.
  • שימו לב לזמן שבו המוכרים מעדכנים שהם שלחו את החבילה אליכן. ברוב המקרים המשלוח צריך אליכן תוך מקסימום 21 ימי עבודה וחשוב להיות עם היד על הדופק. אם עברו 21 יום ואין זכר למשלוח – צרו קשר עם המוכר/אתר כדי לברר מה קורה עם המשלוח. תזכרו שאם שילמתן בפייפאל תוכלו לבקש את הכסף שלכן בחזרה תוך 45 ימים.

 

זהו בגדול, לפחות לגבי דברים בסיסיים שאני מצליחה לחשוב עליהם…
יש לכן שאלות או בקשות לגבי סקירות מסויימות של אתרי קנייה ברשת? אשמח לשמוע בתגובות או במייל (מופיע בעמוד "אודות")

 

עשו לייק לעמוד פייסבוק של PointOfFashion והישארו מעודכנות בלייב על אירועי אופנה, הודעות על סיילים ועוד הפתעות.

 

כתיבת תגובה

Top