הפוסט הזה, שעוסק בכל הדרכים שאני מצאתי לעצמי ועובדות עבורי לאיך לא לקנות, נמצא כטיוטא של פוסט בבלוג כבר זמן לא מועט ומחכה להזדמנות הנכונה ביותר לפרסומו. הגעתי למסקנה שדווקא לאור העובדה שסוף השבוע הקרוב הוא אחד מסופי השבוע הידועים ביותר לשמצה לבזבוזי כספים וקניות – זה בדיוק הזמן להוציא אותו לאור.
מצ"ב חמישה טיפים שיעזרו לך (בתקווה) להעביר את החודשיים הקרובים (ואולי השנה כולה) בלי קניות מיותרות…
- אל תסתובבי בקניונים אלא אם את צריכה להגיע לשם בשביל סידור ספציפי כמו תיקון משקפיים, החלפה של מתנה שקיבלת וכדומה. אם כבר הגעת לקניון – תעשי את מה שאת צריכה לעשות בו ותצאי משם. רוב הסיכויים הם שאם את תהיי בקניון – את גם תקני משהו בקניון (גם אם זה סתם ארוחת ערב במסעדת הג'אנק פוד האהובה עלייך או שלישיית תחתונים שהיו בהנחה משכנעת).
- אל תקני בגדים סופר טרנדיים ומגניבים על הקולב אם את יודעת שהם פשוט לא את. סביר מאוד להניח שאת לא תמצאי את ההזדמנות המתאימה ללבוש אותם כל עוד הטרנד רלוונטי, וברגע שהוא כבר לא – את סתם תתבאסי על הכסף שבזבזת לשווא. אם כבר התפתית לרכוש בגד כזה – זכרי את "חוק עשרת הימים" שאומר שאם קנית בגד חדש ולא לבשת אותו תוך עשרה ימים את כבר לא תלבשי אותו ולכן מומלץ שתנצלי את אחד מארבעת הימים הבאים להחזיר אותו לחנות.
- אם את נתקלת בפריט שאת ממש אוהבת אבל לא באמת צריכה (נניח שמלה שחורה כשיש לך כבר 7 כאלה, כולל 2 שעוד לא לבשת מעולם או ג'קט דמוי-פרווה שמתאים רק לחופשה בשוויץ) – חכי לפחות 24 שעות לפני שאת מחליטה לגביו. אם העברת את 24 השעות האחרונות בלחשוב עליו, לפנטז על מה תלבשי איתו ואיך, אז כנראה שאת באמת סגורה לגביו. אם שכחת מהפריט הזה – כנראה שלא נועדתם להיות ביחד.
- עשי Unsubscribe מכל ההתראות הסיילים שמגיעים אלייך למייל (כן, גם אלו של ASOS) כדי שלא תתפתי לקנות משהו חדש רק בגלל שהוא נמכר בהנחה של 10%-20%.
- ממש בא לך להתחדש? תעשי מסיבת החלפות של בגדים עם חברות (וחברות של חברות) שהן פחות או יותר במידה שלך. ככה כולן מרוויחות בגדים חדשים בלי להוציא אגורה. הצעה אחרת היא להביא את הבגדים שלך לעסקים שמקיימים אירועי מכירות יד שנייה שמחזיר לך אחוז מסוים מהרווחים על מכירת הפריטים שלך במזומן או בזיכוי (כמו למשל "ארון הבגדים", עליו כתבתי בעבר).